We werken met ervaren en gediplomeerde consultants en veiligheidskundigen.
Arbo
Veilig, gezond en duurzaam werken zit niet in dikke beleidsnota’s en lijvige RIE-rapporten. Voor ons staan verbinding, beweging en draagvlak voorop.
Wij zetten in op de betrokkenheid van medewerkers op alle niveaus en ondersteunen zowel arbo-coördinator, preventiemedewerker als VGW-commissie bij het realiseren van arbobeleid. Deze aanpak leidt tot concrete verbeteringen, het schept ruimte voor open discussies. Dat komt terug in onze aanpak van de RIE, in de arbo-opleidingen die we verzorgen en in de manier waarop we u helpen een arbobeleid te ontwikkelen dat echt bijdraagt aan veilig en gezond werken.
BEKIJK ONS CURSUSAANBOD EN DIENSTEN
Neem voor maatwerk contact met ons op
De RI&E van tri-plus
Een complete, praktijkgerichte RI&E
In een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) gaat u na of er voldoende voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om schade aan de gezondheid van u en uw werknemers te voorkomen. De RI&E geeft inzicht in de gevaren en risico’s die zich op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn binnen uw onderneming kunnen voordoen. Elk bedrijf is verplicht een RI&E te hebben. Belangrijker dan de verplichting, is dat een goede RI&E ook bijdraagt aan efficiënter en veiliger werken.
Wat maakt de RI&E van tri-plus anders?
tri-plus voert een RI&E ‘compleet’ uit. Naast de standaard elementen van een V&G-brede RI&E voeren wij indicatieve geluid- en klimaatmetingen uit. Ook wordt de ergonomie bekeken en wordt globaal de psychosociale arbeidsbelasting van de medewerkers meegenomen. Uit de indicatieve metingen kan veelal geconcludeerd worden dat op deze gebieden geen aanvullende onderzoeken noodzakelijjk zijn.
Wilt u een RI&E voor uw organisatie en heeft u interesse in onze aanpak? Neem dan contact met ons op.
Corona RI&E
Toggle Content goes here
Training Praktijkgerichte RI&E
Onze RI&E is praktijkgericht. Onze gecertificeerde HVK’ers en arbeidshygiënisten die de RI&E uitvoeren houden rekening met de specifieke situatie van uw onderneming en de mensen daarin.
Wij hebben veel ervaring binnen onder andere de overheid (ministeries, gemeenten), gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening. Ter ondersteuning gebruiken wij praktijkvoorbeelden van vergelijkbare bedrijven of situaties. Wij gaan daadwerkelijk de werkvloer op om de mensen waar het om gaat bij het proces te betrekken.
tri-plus pakt de RI&E breed aan:
- de RI&E moet aansluiten op de behoeften in de organisatie;
- de RI&E is een voortdurend verbeteringsproces, waarbij verbeteringsacties centraal staan;
- centrale (strategische) prioriteiten worden vertaald naar decentrale actiepunten;
- beleidsmatige aandacht voor Arbo wordt vertaald in beschikbaarheid van budget;
- resultaten worden periodiek gemeten;
- de organisatie moet zelf de RI&E kunnen monitoren.
De Arbocoördinator en/of de preventiemedewerker, die verantwoordelijk is voor de lokale situatie, wordt nauw betrokken bij de uitvoering van de RI&E. De doelstelling die tri-plus nastreeft is dat hij/zij in staat is het onderhoud aan de RI&E zelf uit te voeren en management en medewerkers te ondersteunen in verbeteracties. tri-plus biedt hiervoor ook ondersteunende opleidingen en coaching aan.
Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.
Training RI&E van theorie naar praktijk
Ieder bedrijf is volgens de Arbowet verplicht een risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) te hebben.
De RI&E geeft inzicht in de gevaren en risico’s die zich op het gebied van veiligheid en gezondheid binnen de onderneming kunnen voordoen. Naast de wettelijke verplichting is het van net zo groot belang dat ondernemingen met een goede risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) efficiënter en veiliger werken.
Wij hebben veel ervaring binnen onder andere de overheid (ministeries, gemeenten), gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening. De RI&E’s worden door onze gecertificeerde HVK’er en arbeidshygiënist uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij een training op maat aan u leveren, waardoor u precies weet hoe u aan de verplichtingen omtrent risico’s kunt voldoen. Ook levert de RI&E met bijhorende adviezen u intern voordelen op. De juiste omstandigheden zorgen voor betere arbeidsomstandigheden van de medewerkers, een groter gevoel van veiligheid en minder ziekteverzuim.
Doelgroep
De training is bedoeld voor diegene die betrokken (zullen) worden bij het uitvoeren en implementeren van de RI&E binnen hun bedrijf; bijv. preventiemedewerkers, Arbocoördinatoren, leden van VGWM-commissies en medezeggenschapsorganen, P&O medewerkers.
Doelstelling
Na het volgen van deze training bent u in staat om zelfstandig een RI&E uit te voeren. Tevens heeft u voldoende kennis en vaardigheden om het uit de RI&E voortvloeiende Plan van Aanpak te coördineren en uit te voeren.
Inhoud
- Kennis van de recente arbo-regelgeving en mogelijke toekomst scenario’s;
- Behandelen van diverse methodieken om de RI&E uit te voeren;
- Behandelen van diverse risico inschattingsmethodieken;
- Behandelen van belangrijke en verplichte aandachtpunten;
- Opstellen van de Risico-inventarisatie en evaluatie;
- Opstellen van een plan van aanpak en voortgangsrapportage.
Interesse? Neem dan contact met ons op.
Training preventiemedewerker
Omdat het wettelijk verplicht is, is er binnen uw organisatie iemand aangesteld die de arbozaken in de gaten houdt. Heeft hij/zij eigenlijk ook een opleiding tot preventiemedewerker gevolgd? Het kan in één dag.
Tijdens een maatwerkopleiding wordt uw medewerk(st)er geinformeerd over wettelijke en praktische taken van de preventiemedewerker. Indien uw organisatie een actuele RI&E en plan van aanpak heeft, wordt deze vooraf bestudeerd, waarna de geconstateerde knelpunten in de maatwerkopleiding worden opgenomen.
De onderwerpen die in de opleiding worden behandeld, zijn als volgt:
Arbeidsomstandigheden: Wat komt er kijken bij het werken aan goede arbeidsomstandigheden, de Arbowet, de rol van het arbobeleid en de RI&E, Bedrijfsnoodplan en BHV.
Arbocontactpersoon: Wat zijn de taken, verwachting van het management, met wie krijg je te maken, de rol van de arbocontactpersoon ten opzichte van het management
Risico’s en de RI&E: Welke risicogebieden zijn er? Hoe kom je ze tegen? Hoe ga je met collega’s het gesprek aan? Hoe ga je om met het plan van aanpak uit de RI&E?
Heeft u interesse in een op maat gemaakte training voor uw preventiemedewerkers? Neem dan contact met ons op.
Training Beïnvloeden van veiligheidsgedrag
Prijs: €345 ex btw incl lunch pp.
Online: Bij online deelname €295,-
Resultaat: U bent in staat een mentaliteits- en gedragsverandering te realiseren op de werkvloer.
Locatie: Hoofddorp Data: 20 april; 8 juni
Tijd: 09:30 – 16:30
Inzicht in de training
Menselijk gedrag vormt de zwakste schakel bij het creëren van een veilige en gezonde werksituatie. Mensen zijn zich niet bewust van het overgrote gedeelte van hun eigen gedrag.
Met veiligheidsbewuste medewerkers wordt de veiligheid in de organisatie aanmerkelijk vergroot, met als resultaat dat risico’s eerder worden herkend, opgelost en gemeld.
Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers niet alleen kennis hebben over veiligheid en de arborisico’s, maar er ook naar handelen?
Een belangrijke misvatting over veiligheidsgedrag is dat we er controle over hebben. Dat we bewust kiezen voor veilig of onveilig gedrag. Helaas klopt dat maar voor een heel klein deel omdat ons dagelijkse gedrag grotendeels onbewust door ons brein wordt aangestuurd.
Als medewerkers kennis niet omzetten in actie dan blijft het bij een gedachte en wordt de veiligheidscultuur niet daadwerkelijk verbeterd.
Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je er voor dat in jouw organisatie een veiligheidsgerdrag ontstaat. Je leert het in deze training.
Werkwijze
Tijdens deze trainingsdag laten we de praktijk en theorie hand in hand lopen, door middel van praktijkcasussen. U krijgt prakijkgerichte tips en leert de vertaalslag maken voor uw eigen organisatie.
Doelgroep
Deze training is bestemd voor een ieder die geïnteresseerd is in het veranderen van gedrag rondom veiligheid. Bijvoorbeeld: preventiemedewerkers, leidinggevenden, arbo-coördinatoren, leden van OR of VGWM-commissie.
Programma
- Inleiding veiligheidsgedrag
- Van bewustzijn naar gedrag: “Waarom nemen mensen risico’s in hun werk?”
- Hoe werkt ons brein: bewust en onbewust gedrag
- Gedrag beïnvloeden
- De fysieke omgeving
- Oefenen met praktijksituaties
Resultaat
Door het volgen van deze training bent u in staat een mentaliteits- en gedragsverandering te realiseren op de werkvloer. Tevens leert u een bewuste en pro-actieve houding te ontwikkelen bij medewerkers ten aanzien van veiligheid.
De RI&E-game
In de RI&E-game vergroot u op een praktische en speelse manier uw kennis en inzichten over arbeidsrisico’s.
Samen met andere deelnemers stelt u een RI&E op. Daarbij dient een reële situatie als praktijkvoorbeeld. U loopt alle stappen door die nodig zijn om een RI&E op te stellen en getoetst te krijgen. U stelt een vragenlijst op die aan medewerkers wordt voorgelegd, bezoekt de werkplekken, stelt een rapportage op. Ook loopt u aan tegen de keuzen die in een RI&E gemaakt worden en ervaart u de effecten van tijdsdruk en competitie. Zo krijgt u een ‘praktijkervaring’ die u kunt gebruiken als er in uw bedrijf een RI&E wordt opgesteld.
Voor wie?
De RI&E-game is een opleiding van tri-plus voor verantwoordelijke managers, P&O-professionals en leden van de OR en VGWM-commissies. Door de opzet van de game kan deze opleiding goed voor ‘gemengde teams’ (Arbo-coördinator, preventiemedewerkers en leden van de medezeggenschap samen) verzorgd worden.
Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.
Projectondersteuning
Projectondersteuning met toegevoegde waarde
In drukke tijden ontstaat er vaak een extra druk op het personeel. Daarnaast kan het zijn dat u tijdelijk behoefte heeft aan deskundigheid die u zelf niet in huis heeft.
U vindt veiligheid een belangrijk, zo niet een zeer belangrijk, onderdeel bij de uitvoering van alle bij het project behorende werkzaamheden. tri-plus is gespecialiseerd in veiligheid en heeft ervaren veiligheidskundigen met vakkennis in diverse branches in dienst. Zij kunnen u de ondersteuning bieden die u op dat moment nodig heeft.
Wij kunnen ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld:
- Grote projecten zoals bouw-, sloop -en onderhoudswerkzaamheden;
- Veiligheidskundige ondersteuning in het kader van de VCA;
- Invoering van zorgsystemen (VCA, ISO, Ohsas 18001);
De insteek is hier de aanwezige expertise praktisch en resultaatgericht voor u in te zetten om uw project (of dit nu intern of extern is) te helpen succesvol en veilig te laten verlopen.
Interesse in projectondersteuning? Neem dan contact met ons op.
PSA, de psychosociale arbeidsbelasting
PSA, de psychosociale arbeidsbelasting
De psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is één van de belangrijkste factoren die de effectiviteit van teams en personen bepaalt. De basis van de PSA-aanpak van tri-plus is gericht op het verbeteren van die effectiviteit. Traditioneel ligt de focus bij de aanpak van PSA vooral op het voorkomen van (fysieke en psychische) uitval. Het beheersen van de kosten door uitval van een medewerker staat centraal.
De insteek van tri-plus is anders. Onze ervaring binnen verschillende organisaties, waaronder de overheid en zakelijke dienstverlening, heeft ons geleerd om te focus te leggen op PSA als bepalende factor. PSA is bepalend voor het enthousiast en betrouwbaar realiseren van opbrengsten. In de aanpak kijken we zowel naar repressieve mogelijkheden om beter om te gaan met de voorkomende PSA, als naar de mogelijkheden om preventief de belasting door psychosociale factoren te voorkomen. Ook besteden wij aandacht aan de individuele beleving en de maatregelen op het gebied van het personeels- en arbobeleid van uw organisatie.
Het PSA-onderzoek wordt uitgevoerd door een gecertificeerde HVK’er en arbeidshygiënist van tri-plus.
Interesse in onze aanpak? Neem dan contact met ons op.
Werkplekonderzoek
Werkplekonderzoek
Het succes van een organisatie gaat hand in hand met de gezondheid en vitaliteit van haar medewerkers. Het is daarom niet verrassend dat werkgevers vandaag de dag in toenemende mate investeren in hun gezondheidsbeleid. Een van de risico’s voor de gezondheid van werknemers op kantoor is de beeldschermwerkplek. De kosten van werkgerelateerde RSI en de gevolgen van psychosociale arbeidsbelasting worden per jaar geschat op 6,1 miljard euro.
Wat houdt een individueel werkplekonderzoek door tri-plus in?
De medewerker krijgt een individueel werkplekonderzoek op basis van de 5W’s:
- Werkwijze
- Werkdruk
- Werkplek
- Werktijden
- Werkorganisatie
Er wordt een interview gehouden met de medewerker tijdens het werk m.b.v. een standaard checklist én er wordt middels observatie gekeken hoe de persoon “erbij zit”. Vervolgens wordt er een klachtenenquête over de mate en oorzaak van de lichamelijke klachten gehouden.
Na het verwerken van de gegevens ontvangt u een adviesrapport, inclusief plan van aanpak. We bespreken het rapport met u als opdrachtgever. De evaluatie dient ook ter check of de aanpak van de werkplekonderzoeker bevalt en aansluit op uw vraag.
Heeft u interesse in ons werkplekonderzoek? Neem dan contact met ons op.