Training preventiemedewerker (maatwerk)

Omdat het wettelijk verplicht is, is er binnen uw organisatie iemand aangesteld die de arbozaken in de gaten houdt. Heeft hij/zij eigenlijk ook een opleiding tot preventiemedewerker gevolgd? Het kan in één dag.

Tijdens een maatwerkopleiding wordt uw medewerk(st)er geinformeerd over wettelijke en praktische taken van de preventiemedewerker. Indien uw organisatie een actuele RI&E en plan van aanpak heeft, wordt deze vooraf bestudeerd, waarna de geconstateerde knelpunten in de maatwerkopleiding worden opgenomen.

De onderwerpen die in de opleiding worden behandeld, zijn als volgt:

Arbeidsomstandigheden: Wat komt er kijken bij het werken aan goede arbeidsomstandigheden, de Arbowet, de rol van het arbobeleid en de RI&E, Bedrijfsnoodplan en BHV.

Arbocontactpersoon: Wat zijn de taken, verwachting van het management, met wie krijg je te maken, de rol van de arbocontactpersoon ten opzichte van het management

Risico’s en de RI&E: Welke risicogebieden zijn er? Hoe kom je ze tegen? Hoe ga je met collega’s het gesprek aan? Hoe ga je om met het plan van aanpak uit de RI&E?

Heeft u interesse in een op maat gemaakte training voor uw preventiemedewerkers? Neem dan contact met ons op.