TRAINING DYNAMISCHE RIE VAN THEORIE NAAR PRAKTIJK

De Risico Inventarisatie en Evaluatie, kortweg RIE, geeft inzicht in de gevaren en risico’s die zich op het gebied van veiligheid en gezondheid binnen de onderneming kunnen voordoen. Naast de wettelijke verplichting is het van net zo groot belang dat de RIE wordt gebruikt voor een steeds veiliger en gezondere manier van werken.

  • Kosten: €345,- ex. btw per persoon, incl. lunch
  • Locatie Hoofddorp: 12 oktober; 27 november
  • Duur cursus: 1 lesdag

Inzicht in werkwijze

Wij hebben veel ervaring binnen overheid (ministeries, gemeenten), gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening. Onze RIE’s worden door gecertificeerde veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij een training op maat uitvoeren, waardoor u precies weet hoe u aan de verplichtingen van een RIE kunt voldoen. Onze aanpak levert u voordelen op. En keuze van de juiste maatregelen zorgen voor betere arbeidsomstandigheden, een groter gevoel van veiligheid en minder ziekteverzuim. We gaan het volgende behandelen:

  • Kennis van de actuele arbo-regelgeving en mogelijke toekomst scenario’s;
  • Methodieken om de RIE uit te voeren;
  • Risico inschattingsmethodieken;
  • Belangrijke en verplichte aandachtpunten;
  • Opstellen van de Risico-inventarisatie en evaluatie;
  • Verwerken tot een plan van aanpak en voortgangsrapportage.

Doelgroep

De training is bedoeld voor diegene die betrokken zijn bij het uitvoeren en implementeren van de RIE binnen een organisatie; bijv. preventiemedewerkers, Arbocoördinatoren, HR-adviseurs, leden van VGWM-commissies en ondernemingsraden, .

Resultaat van de training

Na het volgen van deze training bent u in staat zelfstandig een RIE uit te voeren. Tevens heeft u voldoende kennis en vaardigheden om de RIE te vertalen naar een Plan van Aanpak en dit uit te voeren.

Wist u dat?

Wist u dat 75% van gegeven trainingen maatwerk trainingen zijn?

training ondernemingsraad, invloed op besluitvorming, Arbowet in de praktijk, Aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid, Een basiscursus voor de nieuwe OR, maatwerk training, Nieuw in de OR

Ervaringen

” De OR-selfie zorgde voor verbeterpunten en versterkte onze OR ”

Chris van der Ven

” Ik ervaar tri-plus als een gedegen bureau met kennis van zaken. ”

RobVoorzitter OR

” We hebben écht invloed gehad op de plannen van de directie. ”

Jeanne MaarsbergOR lid

Over Tri-Plus

tri-plus is een training- en adviesbureau dat er van overtuigd is dat de mens centraal hoort te staan in organisaties. Een veilige en gezonde werkomgeving met ruimte voor dialoog en inspraak, zorgt voor gemotiveerde medewerkers, die zich blijvend willen ontwikkelen. Investeren in mensen vormt de basisvoorwaarde voor groei, van organisatie en individu. Vandaar onze slogan: “het is puur mensenwerk”

Meer over Tri-Plus