tri-plus op de OR workshopdag – 17 mei BCN Utrecht

Je moet als or-lid je kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen om een relevante bijdrage te leveren aan de medezeggenschap in jouw organisatie. Dat is precies waar de OR workshopdag voor bedoeld is. Één van onze adviseurs, Porto Franco is gevraagd een workshop te verzorgen over de nieuwe Arbowet en de pro-actieve wijze waarop de OR werk kan maken van goed arbobeleid.

ONTWIKKEL JEZELF OP DE OR WORKSHOPDAG!
Waarop jij jezelf wilt ontwikkelen, bepaal je helemaal zelf. Je stelt het programma zo samen dat het aansluit op jouw werksituatie én je persoonlijke leerdoelen.

Op één dag kun je kiezen uit wel 14 workshops van elk bijna 3 uur. Je kunt er dus gemakkelijk twee op één dag volgen. Je krijgt ook heel veel praktische tips, die je direct in praktijk kunt brengen. Kies in ieder geval voor de workshop van Porto Franco,  met als titel:  RI&E proactieve aanpak door de or en de consequenties voor de bevoegdheden van de or door de nieuwe Arbowet

Met de volgende inhoud:
Ieder bedrijf is volgens de Arbowet verplicht een risico inventarisatie en evaluatie (RIE) te hebben. De RI&E geeft inzicht in de gevaren en risico’s die zich op het gebied van veiligheid en gezondheid binnen de onderneming kunnen voordoen. De ondernemingsraad heeft instemmingsrecht op de wijze waarop en door wie de RI&E wordt uitgevoerd. De praktijk leert dat de meerderheid van de or’s geen invloed heeft op de werkwijze bij de aanpak van de RI&E. Terwijl de voorbereiding juist van grote invloed is op de kwaliteit van RI&E.

In deze workshop krijg je handvatten aangereikt om proactief de voorbereiding van RI&E aan te pakken. Je vergroot daarmee de invloed van de or op de werkwijze en het beleid rond veilig en gezond werken in de organisatie. Vele praktijkvoorbeelden onderstrepen het belang van een proactieve aanpak van de RI&E.

Meer informatie over deze dag klik dan op  http://workshopdag.ornet.nl/home 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *