OR EN ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN

 • € 345,- ex btw, incl. lunch per deelnemer
 • Prijs: €295,- ex btw per persoon bij online deelname
 • Duur training: 1 dag
 • Locatie Hoofddorp: 16 november; 11 december; 25 januari 2024; 27 februari 2024
 • Op verzoek kan de training als maatwerk worden uitgevoerd

Inzicht in de training

Arbeidsomstandigheden, (het veilig en gezond werken) is één van de onderwerpen waarmee de ondernemingsraad concrete resultaten kan behalen. Het is goed zichtbaar en veel van de signalen van de achterban hebben wel iets met arbeidsomstandigheden te maken. Bovendien kan in goede samenwerking  met de arbocoördinator of preventiemedewerker veel worden bereikt.

Maar hoe zorg je er voor dat de OR gebruik maakt van die kansen voor open doel?

Programma

 • De Arbowet
  De Arbowet vormt de basis, het wettelijk kader, voor goede arbeidsomstandigheden. We bekijken de belangrijkste bepalingen en maken kennis met de belangrijkste begrippen, zoals: veiligheid, gezondheid, risico’s, RI&E, psychosociale arbeidsbelasting.
 • Bespreken van eigen praktijksituaties en de belangrijkste arborisico’s
 • De spelers en het spel:  Om goede arbeidsomstandigheden te realiseren zijn diverse rollen actief bij een organisatie. Wat zijn hun verantwoordelijkheden? Wat mag je van elkaar verwachten? En hoe zorgen ze met elkaar voor een goed functionerende arbo-zorg-systematiek.
 • Stappenplan: Conclusies en leerpunten benoemen voor de eigen organisatie en vaststellen van een concreet plan voor de OR of commissie

Werkwijze en Resultaat

De cursus ‘De OR en veilig en gezond werken’ helpt de commissie een eind op weg. U leert in deze training de hoofdlijnen van de (vernieuwde) Arbowet en u weet de bevoegdheden en de taken van de OR en de VGW- of Arbocommissie. Daarnaast maakt u kennis met de termen veiligheid, gezondheid en welzijn, de RI&E en de partijen die een rol spelen bij de arbeidsomstandigheden.

Na het volgen van deze ééndaagse training kunt u succesvol met arbo aan de slag middels uw eigen plan van aanpak.

Kosten

€ 345,- (ex BTW) per persoon, inclusief lunch

€ 285,- (ex BTW) per persoon bij de online variant

Bij meerdere aanmeldingen vanuit dezelfde organisatie ontvangt u 10% korting.

De training kan ook in-company worden uitgevoerd voor uw OR of commissie.

training ondernemingsraad, invloed op besluitvorming, Arbowet in de praktijk, Aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid, Een basiscursus voor de nieuwe OR, maatwerk training, Nieuw in de OR

Ervaringen

” De OR-selfie zorgde voor verbeterpunten en versterkte onze OR ”

Chris van der Ven

” Ik ervaar tri-plus als een gedegen bureau met kennis van zaken. ”

RobVoorzitter OR

” We hebben écht invloed gehad op de plannen van de directie. ”

Jeanne MaarsbergOR lid

Over Tri-Plus

tri-plus is een training- en adviesbureau dat er van overtuigd is dat de mens centraal hoort te staan in organisaties. Een veilige en gezonde werkomgeving met ruimte voor dialoog en inspraak, zorgt voor gemotiveerde medewerkers, die zich blijvend willen ontwikkelen. Investeren in mensen vormt de basisvoorwaarde voor groei, van organisatie en individu. Vandaar onze slogan: “het is puur mensenwerk”

Meer over Tri-Plus