Maatwerktraining ondernemingsraad

Ieder bedrijf is anders en iedere ondernemingsraad is anders. Heeft uw ondernemingsraad behoefte aan verdere professionalisering of een OR training op maat?

Wij bieden maatwerk-trainingen, die volledig afgestemd zijn op uw leervragen, of het nu gaat om actuele kennis of versterken van uw vaardigheden.

Nu met gratis OR werkboek en adviesuren bij een meerdaagse maatwerktraining

OR plan van Tri-plus
Video afspelen over OR plan van Tri-plus

Het traject

Tijdens een intakegesprek bespreken we uw leerwensen en worden de leerdoelen vastgesteld. Indien gewenst ondersteunen we deze analyse met een OR scan .Daarna ontwerpen we een maatwerktraining die ervoor zorgt dat de doelen worden behaald via een didactisch verantwoord en leerzaam programma.

Stap 1

We houden een intakegesprek om uw leerwensen te bespreken

Stap 2

U ontvangt een op maat gemaakt trainingsprogramma met prijsopgave

Stap 3

We voeren de training uit op de door u gewenste locatie en data

Stap 4

In een voortgangsgesprek evalueren we het effect van de training

Waarom een maatwerktraining?

Onze maatwerktrainingen zijn ingericht om u te helpen bij het versterken van de ondernemingsraad. Tijdens een intakegesprek stellen we u de vraag met welke ontwikkelingen uw organisatie te maken krijgt, wat verandert er in de komende jaren?

Welke rol wil de OR hierbij spelen? Wat is de (gewenste) werkwijze van de OR? Wat moet de OR aan kennis en vaardigheden ontwikkelen?

Zo ontstaat er een mix van onderwerpen met basiskennis, verdieping op actuele thema’s en versterken van vaardigheden. Teamvorming vormt altijd de ‘rode draad’. Samen met u bepalen we de inhoud van de training, zodat deze aansluit bij uw leerwensen.

De opbouw

Een maatwerktraining ondernemingsraad is voor iedere organisatie verschillend. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel inzicht in de behoeften en wensen van de OR. Deze ervaring zetten wij bij training en begeleiding van ondernemingsraden in hun ontwikkeling naar een professioneel adviesteam.

Enkele voorbeelden van onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens een maatwerktraining zijn:

OR plan van Tri-plus

1 ) Vaardigheden die bij een OR passenVaardigheden leer je door te doen. We bieden herkenbare oefensituaties en simuleren zoveel mogelijk de praktijk.

De ervaringen die u op deze wijze opdoet, kunt u direct inzetten bij het OR-werk. Zo leert u o.a. overtuigend communiceren en onderhandelen, waarbij u resultaten behaald met behoud van de relatie.

2) SamenwerkenSamenwerken heeft twee kanten. Enerzijds ‘samen’; je moet het met elkaar doen, en ‘werken’, het werk moet worden georganiseerd. In een maatwerktraining verbeteren we de samenwerking.

We leggen de pijnpunten bloot en zorgen dat er een geoliede werkwijze ontstaat voor uw OR.

3) TeambuildingOefeningen in teambuilding helpen de OR tot één geheel te maken. U leert de teamleden beter kennen en gebruik te maken van ieders kwaliteiten. Zo haalt u het beste uit uw OR-team.

4) KennisWe sluiten aan bij de actuele omstandigheden, zodat de kennis en inzichten uit de opleiding direct toe te passen zijn in uw eigen situatie.

Bij een meerdaagse maatwerktraining ontvangt de OR een gratis OR-werkboek met handige checklists en tools.

Met een kleine inspanning inzicht in de kansen

Verbeter uw OR met onderbouwde stappen

Scherp, realistisch en toekomstgericht.

Meer informatie

Een OR maatwerktraining is bijvoorbeeld hét moment om samen na te denken over die visie van de OR en de manier waarop de OR zaken aanpakt. Wat wil de OR bereiken? Welke lessen zijn er te leren uit de achterliggende periode? Wat kan anders, vraagt om meer aandacht, wat is slim om te behouden?

Contact opnemen

Vragen?

Maatwerktrainingen vragen om een maatwerkofferte. De prijs is afhankelijk van inhoud en lengte van de training. Neem gerust contact op voor een prijsopgave.

We geven de training op iedere geschikte trainingslocatie. De keuze is aan u.

We maken gebruik van ervaren en deskundige trainers/adviseurs. Er is altijd een kennismakingsgesprek met de trainer.