Een op de vier jonge werkenden van 18 tot en met 34 jaar heeft te maken met burn-outklachten als gevolg van hun werkzaamheden. Vooral onder hoogopgeleide vrouwen stijgt het percentage. In 2020 zei 25 procent burn-outklachten te ervaren, vorig jaar was dat al opgelopen naar 29 procent. Ook onder jonge mannen neemt het aantal burn-out toe. In 2015 had 13 procent forse burn-outklachten. Vorig jaar was dat al gestegen naar 23 procent. Bezien vanuit de hele beroepsbevolking had 20 procent vorig jaar burn-out klachten. Deze mensen voelen zich leeg aan het einde van elke werkdag, en moe zodra ze de volgende dag weer aan het werk moeten.

Dit blijkt allemaal uit een onderzoek gebaseerd op de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2022 van onderzoeksbureau TNO en het CBS. Alarmerende cijfers.

Hoe zit dat in jullie organisatie? Is er al preventief beleid om werkstress en burn-out te voorkomen? tri-plus helpt jullie graag op weg met effectief beleid. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

NEA-2022-Factsheet-1